2021-11-12

Szauna felújítás

Kedves Vendégeink!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket szaunánk elhúzódó megnyitásával kapcsolatban! Mint azt talán sokan a rendszeres szauna látogatóink közül is érzékelhették, a belső térben lévő faburkolatokon láthatóvá váltak a halaszthatatlan karbantartás nyomai. Szauna építésben gyakorlott helyi asztalos mester által végzett felmérést követően felelősségteljesen úgy döntöttünk, hogy szaunánk nem nyitjuk meg, amíg az nem lesz újra teljes biztonsággal üzemeltethető állapotban. A szakember már a felmérés során kiemelte, hogy jó-néhány ponton észlelte a korábbi szakszerűtlen kivitelezés nyomait, valamint jelezte, hogy megbontás után további hibák várhatóak.

Mialatt az újonnan felhasználásra kerülő speciális finn szaunákhoz használt anyagok beszerzése megtörtént, sajnos beigazolódott a javítást végző szakember félelme, így számos ponton további javítandó részeket találtunk a bontás során, melyek akár további súlyos károk kialakulásához vezethettek volna. A teljesség igénye nélkül, alább néhány képpel illusztrálva:

  • hagyományos lambéria belső falburkolatként, mely a hő- és páraingadozástól jelentősen deformálódott
  • megsüllyedt mennyezet, melynek oka a bontás után vált láthatóvá (szakszerűtlen függesztés a födémben)
  • szakszerűtlen elektromos vezeték hálózat, részben nem megfelelő anyagokból
  • néhol hiányos, máshol már megégett hőtükör fólia
  • károsodott hőszigetelés

Ezen hiányosságok láttán már nem volt kérdés számunkra a felújítás foka (teljes mértékű), mely során mindvégig ragaszkodtunk a prémium minőségű anyagok felhasználásához.

Nagy örömmel tudom tájékoztatni Önöket, hogy szaunánk felújítása jelenleg már a véghajrá szakaszában van, terveink szerint az elkövetkezendő héten a próbaüzemet követően megnyithatjuk!

A nyitás pontos időpontjáról az alábbi felületeinken fogjuk Önöket tájékoztatni:

 

Én ezúton szeretném megköszönni a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetőjének teljes mértékű támogatását, illetve a szakszerű kivitelezés során végzett kiváló és gyors munkáját a helyi asztalos mester vállalkozónak, valamint az Elektrolit Kft. munkatársainak az általuk ismételten nyújtott segítségért!

Továbbá köszönöm a korábbi és remélhetőleg leendő kedves Vendégeink eddigi türelmét és megértését!     

Szekszárd, 2021.11.12

                                                                                                                                                              Fritz Zoltán

                                                                                                                                                              fürdővezető