2020-05-18

Információk az élményfürdő nyitásáról

Kedves Vendégeink!

Szeretnénk néhány információt adni a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő nyitásáról. A jelenlegi tervek szerint a fürdő idei megnyitásának tervezett időpontja 2020. július 1. Ehhez az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

1. Az élménymedence burkolatának javítása.
A javításra (nem teljes burkolatcserére) vonatkozó árajánlatot Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere hivatott jóváhagyni. A javításnak június 15-ig el kell készülnie ahhoz, hogy nyitásra a medence takarítása, feltöltése és az akkreditált laboratóriumban végzett vízvizsgálat elvégeztetése megtörténhessen.

2. Nagygépház átalakítása
A fürdő nyitásának alapfeltétele, hogy az épülő uszoda kivitelezője összekösse a két létesítmény vízcsöveit, szivattyúkat és vízkezelő berendezést építsen be, és miután ezekkel végzett újra üzembe hozza gépházunkat. Ennek határideje a júliusi nyitáshoz szintén június 15-e. Ezt követően tudjuk elvégezni a gyepszőnyegfektetést és a pihenőterület helyreállítását.

3. A COVID-19 járvány időszakában betartandó előírások megalkotása.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szigorú szabályok betartását írja elő a fürdő területén egyszerre tartózkodók létszámára, a kötelező távolságtartásra, valamint a fertőtlenítésre vonatkozóan. Az ehhez szükséges többletköltségek jóváhagyása is szükséges az önkormányzat részéről.

Az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont NKft. és a fürdővezetőség közösen mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervezett nyitásra egy biztonságos fürdő fogadhassa a vendégeket. A hatáskörünkbe tartozó munkavégzések már márciusban elkezdődtek, reméljük, a többi feltétel is időben teljesülni tud.

Fotó: Kiss Albert