2020-07-14

I. Szekszárdi Csúszdabajnokság – 2. forduló

Fürdőnk narancssárga Anakonda csúszdája időmérésre alkalmas szerkezettel van ellátva, ami egy kitűnő lehetőség a versengésre! Éppen ezért meghirdetjük az I. Szekszárdi Csúszdabajnokságot! A bajnokság hat fordulóból fog állni. A fordulók győztesei egy Grand Finálén mérhetik össze tudásukat, ami 2020.08.22-én kerül lebonyolításra. A végső finálé első három helyezettje értékes fürdős ajándékcsomaggal és éremmel lesz gazdagabb.

Időpontok:

  1. forduló: 2020.07.15., 15:30
  2. forduló: 2020.07.22., 15:30
  3. forduló: 2020.07.19., 15:30
  4. forduló: 2020.08.05., 15:30
  5. forduló: 2020.08.12., 15:30
  6. forduló: 2020.08.19., 15:30
  7. Grand Finale: 2020.08.22., 15:30

A második forduló különlegessége, hogy nemcsak kétszer próbálkozhatnak az indulók, hanem 2 órán keresztül folyamatosan csúszhatnak és a legjobb idejüket fogjuk számításba venni.

Versenyszabályzat

I. A Versenyszabályzat célja

A Versenyszabályzat (továbbiakban: Szabályzat) a Csúszdabajnokság zökkenőmentes lebonyolítását, illetve a verseny tisztaságának megőrzését hivatott biztosítani. A Szabályzatot mindenki, aki nevezését leadja, automatikusan elfogadja. A Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, mint a Csúszdabajnokság rendezője (továbbiakban: Rendező) mindenki számára elérhetővé teszi a Szabályzatot. A Szabályzat megszegése a versenyből való azonnali kizárást vonja maga után.

II. A rendezvény célja

A Csúszdabajnokság célja egy olyan hagyományteremtő rendezvény megtartása, amely minden korosztály számára szórakozást és kikapcsolódást biztosít.

III. A rendezvény adatai

1. A rendezvény elnevezése
I. Szekszárdi Csúszdabajnokság
2. A Rendező neve
Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő
3. A Rendező elérhetősége
Telefon: +36 20 278 3909
Web: www.szekszardifurdo.hu
E-mail: [email protected]

IV. Nevezési feltételek

A nevezés a fürdő vendégei számára ingyenes. Nevezni csak a helyszínen lehetséges.
A nevezéshez szükséges megadni a résztvevő nevét, telefon illetve e-mail elérhetőségét, valamint fel kell mutatni egy életkorát igazoló dokumentumot. (A nevezők adataik megadásával hozzájárulnak, hogy a Szekszárdi Sportközpont NKft. az adatait marketing célokra felhasználja.
A rendezvényen fotók készülnek. A nevezéssel minden résztvevő tudomásul veszi, hogy képmása a fotókon szerepelhet, továbbá hozzájárul, hogy a versenyen készült felvételeket, a Rendező a rendezvény beszámolóiban, marketinganyagaiban, hirdetéseiben, és mindennemű megjelenésében korlátlanul felhasználhatja.
A csúszdabajnokságon való részvétel díjtalan.

V. Versenykategóriák

• 1. kategória: 8-10 év
• 2. kategória: 11-13 év
• 3. kategória: 14-17 év
• 4. kategória: felnőtt, 18 év fölött
• 5. kategória: női, 18 év fölött
• 6. kategória: Családi kategória I.: egy felnőtt + egy 8-12 év közötti gyermek
• 7. kategória: Családi kategória II.: egy felnőtt + egy 13-16 év közötti gyermek
• 8. kategória: Vegyes kategória: 1 nő + 1 férfi versenyző

VI. Felelősség

Minden versenyző a nevezésével tudomásul veszi és elfogadja a jelen Szabályzatot, illetve a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő Házirendjét. Minden versenyző tudomásul veszi, hogy a Rendező nem felelős a csúszdák nem rendeltetésszerű használatából eredő sérülésekért. A csúszdákat minden résztvevő csak a saját felelősségére használhatja. A 18 éven aluliak nevezése csak aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozat mellett lehetséges. A nyilatkozatot az 1. számú melléklet tartalmazza, melyet a helyszíni nevezéskor kell leadni.

VII. A verseny lebonyolítása

1. Szabályok
A verseny célja az Élményfürdő legnagyobb csúszdáján – narancssárga – történő lecsúszás a lehető legrövidebb idő alatt. Az időmérést a csúszdába beszerelt fotocellás időmérő végzi. A mért időeredményeket a Rendező a saját számítógépes rendszerén digitalizáltan tárolja, továbbá a lebonyolítás rendjét felügyelő versenybírók által, jegyzőkönyvben is rögzítésre kerül. Az eredmények kiértékelése a számítógép által történik. Amennyiben a számítógépes rendszer hibája miatt az elektronikus időmérésre nincs lehetőség, a csúszási idők mérése stopperrel, kézi indítás mellett történik. Amennyiben a versenyző mozgását az időmérő fotocella nem érzékeli – eredménye nem
értékelhető – a csúszás megismétlésre kerül a sikeres kísérlet végrehajtásáig.
2. Lebonyolítás
A második forduló különlegessége, hogy nemcsak kétszer próbálkozhatnak az indulók, hanem 2 órán keresztül folyamatosan csúszhatnak és a legjobb idejüket fogjuk számításba venni.
3. A csúszdák használata
A versenyen való részvétel csak a csúszdák használatára vonatkozó előírások betartása mellett lehetséges. Ezek a következők:
• A csúszdákat csak háton fekvő helyzetben és lábbal előre lehet használni.
• A verseny ideje alatt a narancssárga csúszdát kizárólag a versenyzők vehetik igénybe.
• A csúszdákat mindenki a saját felelősségére használhatja.
A verseny során semmilyen segédeszköz, síkosító anyag használata nem megengedett. A versenyzőknek a csúszdán való lecsúszás csak fürdőruhában engedélyezett.
4. Kizárás
Sportszerűtlen viselkedés – beleértve tisztségviselő szándékos megtévesztésének, vagy félrevezetésének kísérletét –, más versenyző szándékos akadályozása, dokumentumok hamisítása, tiltott eszközök, túlzott alkoholos állapot, drogok használata vagy a szabályok ismételt és súlyos megszegése a versenyből való kizárást eredményezi. Jelen Szabályzat, illetve a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő Házirendjének bármely pontjának megszegése a versenyből való azonnali kizárást vonja maga után.

VIII. Eredményhirdetés

1. Díjazottak
Minden kategóriában a leggyorsabb időeredményt elért versenyző kerül díjazásra.
2. Díjak
A helyezést elérő versenyzőket ajándék fürdő belépővel jutalmazzuk.
1. sz. melléklet